Cucul-gaiţă

Cel mai mare cuc care trăieşte în Europa, această pasăre arătoasă îşi depune ouăle în cuiburi de ciori, coţofene şi grauri. Spre deosebire de cucul comun, acest pui de cuc nu aruncă ceilalţi pui din cuib. Totuşi, pentru că ei cresc mai rapid decât ceilalţi pui, primesc mai mult din mâncarea adusă de părinţii vitregi şi în primele opt zile de viaţă ating jumătate din greutatea pe care o au la primul zbor.

Clamator glandarius

Areal: S Europei, V Asiei, Africa

Lungimea: 35 – 39 cm

Greutatea: 125 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *