Cristeiul pestriț

Cristeiul pestriț este o mică pasăre de apă care preferă să stea ascunsă, cu un corp alungit care o ajută să se strecoare prin stufărișul dens şi alte plante acvatice. Se deplasează cu un țopăit distinct, pendulându-și capul şi coada.

Activă mai ales în zori şi la apus, se hrănește în principal cu insecte. Această pasăre extrem de prudentă se ascunde la cel mai mic zgomot. Este în general o pasăre tăcută, dar masculul scoate niște țipete pentru a atrage femelele.

Porzana porzana

Areal: V, C şi S Europei, S-E Asiei, Africa

Lungimea: 22 – 24 cm

Greutatea: 55 – 150 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *