Cristeiul luptător de stepă

Asemănător cu prepelița, dar mai înalt şi mai zvelt, cristeiul luptător de stepă pare o pasăre de vânat, cu corp compact, cap mic şi picioare bine dezvoltate. Uneori se ridică pe călcâie pentru a privi peste ierburile în care trăiește. Femela este mai mare decât masculul şi colorată mai strălucitor, cu un guler negru punctat cu alb şi pieptul castaniu. Pasărea este serios amenințată datorită extinderii agriculturii, care a distrus mult din habitatul său.

Pedionomus torquatus

Areal: S-E Australiei

Lungimea: 15 – 19 cm

Greutatea: 40 – 80 g

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *