Cristeiul de baltă

Mult mai ușor de auzit decât de văzut, această pasăre cu penaj obscur emite sunete puternice şi aspre, din două silabe, pe care masculul le folosește pentru a-şi marca teritoriul şi a atrage femelele.

Sunetele devin asemănătoare grohăitului înainte de împerechere sau în timpul confruntării cu alți masculi. Populația este în declin în multe zone ca rezultat al extinderii terenurilor agricole, precum şi fiindcă pășunile cu umiditate ridicată pe care le preferă sunt în tot mai mare măsură asanate si cultivate.

Crex crex

Areal:  Europa, V şi C Asiei, S-E Africii

Lungimea: 27 – 30 cm

Greutatea: 125 – 200 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *