Cormoranul nezburător

Acest cormoran mare are cele mai mici aripi şi şi-a pierdut demult capacitatea de a zbura – absența prădătorilor tereștri din Insulele Galapagos făcând probabil zborul inutil. Produce foarte puțin ulei din glanda de curățare a penajului, dar penajul său moale, cu penele mai mult ca un păr, captează aer, ceea ce face ca aripa să nu se umple de apă.

Cormoranul nezburător are cioc lung şi puternic pe care îl folosește pentru prinderea caracatițelor şi a peștilor de pe fundul apei. Se înmulțește în grupuri mici. Masculul crește puii, continuând să-i hrănească timp de mai multe luni, în timp ce femela îi abandonează pentru a-şi găsi un nou partener.

Nannopterum harrisi

Areal: Insulele Galapagos (Isabela şi Fernandina)

Lungimea: 89 – 100 cm

Greutatea: 2,5 – 4 kg

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *