Cormoranul mare

Una din cele mai răspândite păsări de mare de coastă din lume, cormoranul mare este, de asemenea, des întâlnit în interiorul continentului şi poate fi găsit în aproape orice habitat mare de apă – de apă dulce, sălcie sau sărată, naturală sau artificială – din Europa, Asia şi Africa.

Își face cuibul într-o mare varietate de habitate, de la faleze şi stânci golașe la copaci şi paturi de stuf. Cormoranul mare se reproduce în colonii, în unele cazuri întorcându-se în același loc an după an, deşi perechile de păsări rămân de obicei împreună doar un singur sezon.

Deşi cormoranul mare preferă să vâneze în ape puțin adânci, se poate scufunda la adâncimi de 30 m sau mai mari. Când se află sub apă, înoată pe sub pradă cu aripile ținute strâns lângă corp. Picioarele robuste cu membrane palmare mari asigură o mare forță de propulsie.

Phalacrocorax carbo

Areal: E Americii de Nord, S Groenlandei, Europa, Asia, din C până în S Africii

Lungimea: 80 – 100 cm

Greutatea: Până la 3,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *