Corcodelul american

Un corcodel mare cu penaj alb şi negru, această pasăre are gât lung şi subțire. Partenerii sunt în strânsă legătură de la împerechere până la îngrijirea puilor. Ambele sexe construiesc cuiburi pe apă, ancorate de plantele de suprafață. Părinții fac cu schimbul pentru a-şi purta puii pe spate în primele 2-4 săptămâni şi îi hrănesc până când aceștia împlinesc 8 săptămâni. La sfârșitul secolului XIX, zeci de mii de corcodei au fost uciși, vânați pentru penele lor mătăsoase de pe abdomen, folosite la fabricarea hainelor şi pălăriilor.

Populațiile s-au regenerat, deși sunt încă în pericol din cauza poluării, deversărilor de petrol, pierderii habitatelor şi perturbărilor oamenilor. Spre deosebire de rudele sale nord-americane mat mici, corcodelul american vestic nu îşi dezvoltă vreun penaj special în sezonul de reproducere şi își păstrează creasta neagră tot timpul anului.

Această specie se angajează într-un curtat energic, urmând aceleași ritualuri ca şi corcodelul mare. Cea mai faimoasă manifestare este „fuga”, când păsările înoată repede la suprafața apei una lângă alta. Dacă rămân interesate una de cealaltă, execută apoi „dansul ierbii”, în care fiecare pasăre se scufundă după vegetație acvatică, apoi o ţine ridicată rotindu-se dintr-o parte în alta. În perechile deja formate, masculul îi aduce partenerei pește.

Aechmophorus occidentalis

Areal: C şi S Americii de Nord

Lungimea: 55 – 75 cm

Greutatea: 1 – 2 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *