Condorul Anzilor

Condorul Anzilor are cea mai mare anvergură a aripilor dintre toate păsările. Din cauza dimensiunilor sale uriașe, acesta se bazează pe curenții de aer ascendenți din munți şi stâncile de coastă pentru a rămâne în aer şi poate călători pe distanțe lungi dând din aripi doar din când în când.

De la sol, silueta sa se distinge foarte clar, cu penele sale de zbor mari desfăcându-se ca degetele unei mâini. Masculii sunt mai mari decât femelele – un lucru neobișnuit pentru păsările de pradă – şi, deși ambele sexe au capul pleșuv, masculii au şi un guler alb caracteristic la baza gâtului. Condorii Anzilor se hrănesc în principal cu stârvuri şi se înalță la altitudini dc până la 5 500 m în căutarea hranei.

Hrana lor variază mult şi include nu doar animale de munte, ci şi rămășițele animalelor marine eșuate la țărm, cum sunt focile şi balenele. În unele locuri, se hrănesc in coloniile păsărilor de mare, jefuind un număr marc de ouă. Se înmulțesc pe stâncile din interiorul continentului şi se reproduc lent, în general depunând un singur ou din 2 în 2 ani.

Vultur gryphus

Areal: V Americii de Sud

Lungimea: 1 – 1,3 m

Greutatea: 11 – 15 kg

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *