Cocoşul-satir

Masculii păsărilor de vânat au adesea penaj viu colorat, iar această specie nu constituie o excepție. La masculul de cocoș-satir cea mai izbitoare trăsătură este gușa colorată în albastru şi roșu, care arată ca o bavetă multicoloră.

La fel ca şi celelalte 4 specii de cocoș-satir (toate din Asia Centrală şi de Sud), acesta este o pasăre de pădure, adesea făcându-și cuibul în tufișuri sau foarte jos în copaci, unde construiește o simplă platformă din crengi. Trăiește la altitudini de până la 4.500 metri şi se hrănește în principal cu plante, inclusiv lăstari, şi fructe de pădure. Se hrănește şi cu insecte după care scormonește în solul pădurii.

În timpul demonstrației de împerechere masculul își umflă gușa colorată până îi acoperă pieptul şi apoi o scutură pentru a atrage atenția femelei. Dacă femela este suficient de impresionată, are loc împerecherea.

Tragopan temminckii

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 63 cm

Greutatea: Neînregistrată

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *