Cocoșul hoco pitic

Această specie reprezintă cel mai mic membru al cracidelor – o familie de păsări de vânat din cele trei Americi, care include, de asemenea, cocoși hoco. În comparație cu acestea, cocoșul hoco pitic are o talie subțire şi culori terne. Nu are creastă. Există 12 specii şi sunt foarte zgomotoase, numele venindu-le de la strigătul pe care îl produc. Trăiesc majoritatea timpului în copaci, se hrănesc cu bace şi alte fructe.

Ortalis motmot

Areal: N Americii de Sud

Lungimea: 38 cm

Greutatea: 600 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *