Cocoșul-hoco cu ciocul galben

Această pasăre mare de pădure se hrănește în principal la sol, dar zboară în copaci dacă este amenințată. Trăsăturile cele mai caracteristice sunt creasta, compusă din pene care se curbează spre înainte, şi proeminența galbenă cărnoasă, de la baza ciocului.

Se hrănește cu fructe, frunze, semințe şi animale mici. Neobișnuit pentru păsările de vânat, își fac cuibul pe sol, ambele sexe ajutând la construcția acestuia. Femela depune numai două ouă mici in comparație cu majoritatea păsărilor de vânat cu cuiburile la sol.

Crax daubentoni

Areal: N Americii de Sud

Lungimea: 90 cm

Greutatea: Neînregistrată

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *