Cocorul japonez

Cu complicatul său dans de împerechere şi parteneriat pe viață, această pasăre elegantă a devenit de mult simbolul fericirii si al norocului.

Conservare

Cocorul se reproduce, probabil, pe toate cele 4 insule principale ale Japoniei, dar datorită vânătorii şi reducerii ariei habitatului, din anul 1890 trăiește numai pe insula Hokkaido. Prin punerea în aplicare a unui plan de protecție, s-a reușit mărirea populației de la 20 în anii 1920 la aproximativ 600.

Cel mai masiv membru al familiei de cocori este aproape alb, cu penele de pe aripi, fața şi gâtul negre. Iarna, în zonele de hrănire se adună stoluri mari, dar in sezonul de împerechere perechile își stabilesc propriul teritoriu pe care îl apără viguros.

Grus japonensis

Areal: E Asiei

Lungimea: 1,5 m

Greutatea: 7 – 12 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *