Cocorul canadian

Cel mai mic din cele două specii de cocori din America de Nord, este de departe şi cel mai răspândit. E cenușiu, roșu pe partea anterioară a capului. Ciocul său relativ scurt îi permite să abordeze o mare varietate de hrană: plante, insecte şi animale mici cum ar fi șoarecii. Populația din nord migrează iarna spre sud. În timpul migrației se pot aduna la locurile de popas până la 40000 de exemplare, zgomotul produs auzindu-se la mari distanțe.

Grus canadensis

Areal: America de Nord, Asia de Nord-Est

Lungimea: 1,2 m

Greutatea: 4 – 5,5 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *