Coati sudic cu coada inelată

Printre caracteristicile distinctive ale acestui procionid se numără botul lung, ascuțit. Căută hrană ziua, în grupuri zgomotoase de 10-20 (rar peste 60) de membri, care răscolesc prin vegetație, explorând după orice e comestibil, de la ciuperci şi bace la insecte şi șoareci, în timp ce „străjile“ de la marginea grupului veghează ca să depisteze animalele de pradă.

Folosește multe chemări diferite, precum şi mișcări din coadă, pentru a menține contactul cu ceilalți. Un strigăt de alarmă ca un lătrat îi face să fugă în tufișurile dese sau în vârful copacilor, deși uneori se pot întoarce să tabere pe atacator.

Coati doarme printre crengi. Masculii adulți tind să fie solitari şi mai carnivori, chiar canibali. Gestația este de 10-11 săptămâni, iar cei 2-7 pui se adăpostesc într-un cuib în copac.

Nasua nasua

Areal: S-V SUA, Mexic, America Centrală, America de Sud

Lungimea: 41 – 70 cm

Coada: 32 – 70 cm

Greutatea: 2,5 – 7 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *