Civeta malaieză

Pe lângă blana tipică civetelor, cu multe pete închise la culoare care formează linii de-a lungul corpului, această specie are un guler distinctiv alb-negru, părțile inferioare albe, picioarele şi labele negre, şi circa 15 benzi pe coadă.

Se cațără numai ocazional şi se hrănește în principal cu viețuitoare care trăiesc în pădure, pe sol, inclusiv miriapode, centipede uriașe, scorpioni şi mamifere mici precum șoarecii. Larg răspândită şi comună în întreaga Asie de Sud-Est, civeta malaieză este nocturnă şi solitară şi trăiește până la 11 ani.

Viverra tangalunga

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 62 – 66 cm

Coada: 28 – 35 cm

Greutatea: 3,5 – 4,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *