Civeta de palmier

Această civetă adaptabilă, cu coada stufoasă, este cenușie-maronie cu dungi negre pe spate, cu pete închise pe flancuri şi o „mască facială“ ca a dihorilor. Stă cel mai mult în copaci, dar se poate odihni ziua într-o casă sau pe acoperișul unei dependințe.

Alimentația include fructe, în special smochine, precum şi muguri, iarbă, animale mici precum insectele şi șoarecii, şi uneori păsări de curte. Sucul de palmier fermentat este hrana preferată.

Paradoxurus hermaphroditus

Areal: S, E şi S-E Asiei

Lungimea: 43 – 71 cm

Coada: 40 – 66 cm

Greutatea: 1,5 – 4,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *