Chiţcanul-vidră uriaş

Ușor de confundat la prima privire cu o mică vidră (care este o mustelidă și nu un insectivor), chițcanul-vidră uriaș are botul rotunjit, corpul lung și flexibil și coada lungă și musculoasă aplatizată de la un capăt la altul, pe care o folosește pentru a se propulsa prin apă.

Această specie trăiește într-o diversitate de habitate de apă dulce, de la iazuri la torente de munte la altitudini de 1 800 m. Ochii şi urechile sunt mici şi așezate la înălțime, pentru a putea înota, dar, spre deosebire de vidră, nu are degete palmate.

În general nocturn şi solitar cu excepția sezonului de împerechere, chițcanul-vidră uriaș vânează in principal noaptea: pești, broaște, crustacee și alte animale de apă dulce. Vizuina sa din malul apei, ȋn care se adăpostește ziua, are intrarea sub nivelul apei.

Potamogale velox

Areal: V şi C Africii

Lungimea: 29 – 35 cm

Coada: 24 – 90 cm

Greutatea: 350 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *