Chiţcanul-vidră Nimba

Este întâlnit doar în cursurile de apă din pădurile de munte, într-o zonă cu suprafața de 1 500 km2 din jurul muntelui Nimba din Africa de Vest.

Are nasul cărnos, capul rotunjit, corpul compact şi coada lungă. Blana lungă, cenușie sau maro-închis, ascunde de obicei ochii şi marc parte a urechilor.

Este nocturn, hrănindu-se cu pești, crabi, insecte de apă, pe care le prinde prin scufundări la mică adâncime sau pe malul apei, și le mănâncă pe uscat. Sapă în solul moale o vizuină mică ȋn care își face cuibul.

Micropotamogale lamottei

Areal: V Africii (Muntele Nimba)

Lungimea: 12 – 20 cm

Coada: 10 – 15 cm

Greutatea: 125 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *