Chițcanul pitic cu dinți albi

Denumită şi chițcanul etrusc sau chițcanul lui Savi, această specie vânează în mod activ prăzi mici precum insecte, viermi, melci şi păianjeni, apoi se odihnește câteva ore, ziua şi noaptea.

Chițcanul pitic cu dinţi albi se bazează pe reacţiile sale extrem de rapide şi pe capacitatea sa de a lansa un atac brusc, feroce, prin care reuşeşte să muşte şi să doboare creaturi cu sânge rece mult mai mari decât el. De asemenea, caută leşuri de prăzi moarte recent, precum gândaci şi greieri.

Cuibărește într-o mică gaură sau fisură şi este solitar mare parte a anului, formând perechi numai în timpul sezonului de reproducere. Perioada de gestație este de 27-28 de zile. Fată 2-5 pui, de până la 6 ori pe an.

Suncus etruscus

Areal: S Europei, S până ȋn S-E Asiei, Sri Lanka, N până ȋn E Africii, V Africii

Lungimea: 4 – 5 cm

Coada: 2 – 3 cm

Greutatea: 2 – 3 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *