Chițcanul mic de copac

Această specie tolerează mai bine decât majoritatea celorlalți chițcani de copac pierderea habitatului natural de pădure, transformat în plantații, parcuri şi grădini. Este un cățărător agil şi are o dietă variată. Ziua, scormonește prin crengi, tufișuri, de-a lungul buștenilor prăbușiți şi sub pietre după mici animale, fructe, frunze, semințe şi leșuri.

După o gestație de 46-50 de zile, se nasc 2-3 pui. Femela își lasă puii într-un cuib din frunze adăpostit în frunziș cât timp se hrănește, întorcându-se sporadic pentru a-i alăpta.

Chițcanii de copac cad victime șerpilor, mangustelor, felinelor arboricole şi păsărilor de pradă diurne. Adesea își ţin hrana între labele din față, în timp ce stau în șezut, aidoma veveriţelor, pentru a depista pericolele.

Tupaia minor

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 11,5 – 13,5 cm

Coada: 13 – 17 cm

Greutatea: 30 – 70 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *