Chițcanul-elefant roșcat

Cenușie-maronie cu părțile inferioare albe, această specie are un inel alb în jurul ochilor, cu o pată întunecată la capătul exterior. Pe lângă mici vietăți, se mai hrănește cu fructe moi, semințe şi muguri. Cei 1-2 pui se nasc după o perioadă de gestație de 60 de zile.

O pereche mascul-femelă își apără teritoriul bătând darabana cu labele din spate şi alungând intrușii. Masculul îi izgonește pe ceilalți masculi, iar femela pe celelalte femele.

Elephantulus rufescens

Areal: E Africii

Lungimea: 12 – 12,5 cm

Coada: 13 – 13,5 cm

Greutatea: 50 – 60 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *