Chițcanul-elefant cu crupa aurie

Această specie colorată are picioare, labe şi urechi negre, fără păr, coadă aproape complet neagră, cu vârful alb şi cu peri rari, capul şi corpul roșcate şi o pată aurie pe crupă. Hrana sa constă din nevertebrate mici – viermi, insecte şi miriapode.

Când este amenințat, acest chițcan-elefant își lovește coada de frunze pentru a-i avertiza pe ceilalți, apoi se îndepărtează în salturi, în mare viteză, adesea ținând picioarele țepene pentru a-și arăta vigoarea.

Rhynchocyton chrysopygus

Areal: E Africii

Lungimea: 27 – 29 cm

Coada: 23 – 26 cm

Greutatea: 525 – 550 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *