Chițcanul de copac de Borneo cu coada netedă

Această specie trăiește în pădurile de munte, la altitudini de 900-1 500 m. Membrele şi ghearele sale lungi îi permit să se apuce bine de crengi; îşi petrece mai mult timp în copaci decât alți chițcani de copac. Coloritul părților superioare este un amestec de negru şi bej roșcat sau nuanța scorțișoarei; părțile inferioare simt mai roșiatice sau mai spre ocru.

Trăiește singur, hrănindu-se ziua şi dormind in cuiburi căptușite cu frunze în copaci. După o gestație de aproximativ 50 de zile, femela dă naștere la 3-4 pui.

Dendrogale melanura

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 10 – 15 cm

Coada: 9 – 14 cm

Greutatea: 35 – 60 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *