Chițcanul de apă eurasiatic

Acest chițcan vânează insecte acvatice, pești mici şi broaște. Se hrănește, de asemenea, şi pe uscat, cu viermi, gândaci şi larve, şi poate supraviețui astfel în pădurile umede. Ochii şi urechile mici şi botul lung, ascuțit sunt tipice pentru un chițcan.

Solitar, dar mai puțin agresiv decât alți chițcani, chițcanul de apă eurasiatic își face o serie de poteci şi vizuini şi are un cuib din iarbă uscată şi frunze moarte. Aici, după o perioadă de gestație de 14-21 de zile, femela își alăptează cei 4-7 pui timp de aproximativ 6 săptămâni.

Chițcanul de apă înoată lovind puternic cu picioarele dinapoi, care au peri franjurați pentru a creste apăsarea. Un rând de peri formează o carenă de-a lungul cozii care ajută la cârmit. Aerul formează dungi argintii ȋn blana impermeabilă a chițcanului.

Neomys fodiens

Areal: Din Europa până ȋn N Asiei

Lungimea: 6,5 – 9,5 cm

Coada: 4,5 – 8 cm

Greutatea: 8 – 25 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *