Chiţcanul bicolor cu dinţi albi

Demarcația evidentă între părțile sale superioare albe-cenușii și părțile inferioare gălbui-alburii îi dă chițcanului numele său popular. Are mustăți lungi, dese (păr țepos) pe botul cu vârf ascuțit, şi coadă bicoloră care reprezintă mai puţin de jumătate din lungimea capului şi a corpului.

Adaptabil, caută prin fânețe, tufișuri, liziere, parcuri şi grădini, hrănindu-se cu viermi, larve şi alte nevertebrate mici, vânând în principal noaptea, dar şi ziua pe perioade scurte. Asemenea speciilor similare de chițcani, își construiește un cuib din iarbă uscată într-o gaură sau ȋntr-un tufiș des.

Masculul produce mirosuri puternice din glandele de pe flancuri în timpul sezonului de împerechere, în general din martie până în octombrie. Gestația este de 31 de zile. Fată de obicei 4 pui, iar înțărcarea se face după 26 de zile.

Crocidura leucodon

Areal: Din Europa până ȋn V Asiei

Lungimea: 4 – 18 cm

Coada: 4 – 11 cm

Greutatea: 6 – 13 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *