Chirighiţa neagră

Chirele sunt păsări graţioase, cu corpul subţire şi coada bifurcată. Majoritatea sunt albe cu calota capului neagră, dar chirighiţa are penajul închis la culoare. Spre deosebire de majoritatea chirelor, nu se reproduce pe coastă, ci în lacurile interioare şi în zonele mlăştinoase. Acolo se hrănesc în principal cu insecte culese de pe plante, de la suprafaţa apei sau în zbor. In afara sezonului de împerechere, când se reîntorc la apele de coastă, hrana principală o constituie micii peşti marini.

Chlidonias niger

Areal: America Centrală şi de Nord, Nordul Americii de Sud, Europa si C Asiei, Africa

Lungimea: 23 – 28 cm

Greutatea: 60 – 75 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *