Chira

Această rândunică de mare arctică efectuează una din cele mei lungi migraţii – cel puţin 16 000 km, de două ori pe an. Toamna zboară de la locurile de reproducere din nord către Antarctica, pentru a petrece acolo vara australă, folosind cel mai mult lumina zilei din ambele emisfere. Este probabil că-şi petrece mai mult timp la lumina zilei decât orice altă creatură. Se hrăneşte în principal cu peşte, zburând deasupra acestuia, apoi plonjând sau scufundându-se în apă.

Sterna paradisaea

Areal: Arctica, N Americii de Nord, Antarctica

Lungimea: 33 – 35 cm

Greutatea: 95 – 125 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *