Chionis alba

Chionis alba face parte din singura familie de păsări a cărei arie de reproducere este în întregime redusă la regiunea antarctică şi subantarctică. Aceste păsări se hrănesc în coloniile de foci şi pinguini, consumând ouă, pui şi placente de focă şi provocând pinguinii să regurgiteze mâncarea pe care o aduc puilor. îşi fac cuiburile în formă de cupă, folosind iarbă, oase, pietre, carapace de scoici şi pene.

Chionis alba

Areal: S-E Americii de Sud, Insulele Falkland, Peninsula Antarctică

Lungimea: 34 – 41 cm

Greutatea: 450 – 775 g

Penajul:  Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *