Cerbul moscat alpin

Locuitor al versanților împăduriți şi stâncoși la 2 600-3 600 m, cerbul moscat are degete laterale bine dezvoltate pentru a se cățăra pe stânci şi chiar în copaci, şi pentru a se deplasa prin zăpada moale.

Are blana bogată, maronie-închis împestrițată cu cenușiu, partea de dedesubt mai deschisă, cu bărbie şi margini ale urechilor albicioase. Secrețiile de mosc sunt prețuite în parfumerie. Acest lucru a condus la vânarea sa şi la o scădere a efectivului.

Moschus chrysogaster

Areal: S Asiei

Lungimea: 70 – 100 cm

Coada: 2 – 6 cm

Greutatea: 7 – 18 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *