Cerbul lui Père David

Diferită ca formă a corpului de alți cerbi, această specie are o față lungă, ca de cal, copile late şi coadă lungă. De asemenea, neobișnuite sunt coarnele masculului dispuse „invers”.

Blana este cenușie închis/cafenie iarna, roșu strălucitor/brun-maronie vara, cu o dungă centrală întunecată pe spinare şi păr spiralat pe partea dorsală. Dispărută în sălbăticie, această specie a fost salvată prin creșterea în captivitate in Anglia de pe la 1900. Începând cu anii 1980, a fost reintrodusă în sălbăticie în China.

Elaphurus davidianus

Areal: E Asiei

Lungimea: 2,2 m

Coada: 66 cm

Greutatea: 150 – 215 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *