Cerbul lopătar

Cerbii lopătari au fost mult timp ţinuţi semidomesticiţi pentru frumuseţea lor şi pentru came şi au fost introduşi în America, Africa şi Australia. Sunt activi la apusul soarelui, consumând multă hrană vegetală, de la ierburi la ghinde. Turmele pot depăşi 100 de indivizi. Masculii se luptă pentru a stabili un mic petic de pământ, unde se împerechează.

Puiul cerbului lopătar, ca majoritatea căpriorilor tineri, „se ascunde” în vegetația deasă sau în covorul de frunze moarte, în timp ce mama se hrănește. Instinctele puiului îi spun să stea liniștit şi nemișcat, camuflat de prădători datorită blănii pătate. Mama se întoarce la anumite intervale de timp pentru a-şi alăpta puiul şi din când în când îl duce la o nouă ascunzătoare.

Dama dama

Areal: Europa

Lungimea: 1,4 – 1,9 m

Coada: 14 – 25 cm

Greutatea: 35 – 150 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *