Cerbul chilian (Pudu)

Cerbul chilian este unul din cele două specii mici şi îndesate de pudu. E galben-închis spre roșu-brun şi are urechi rotunjite. Coarnele masculului suntt simple vârfuri, de 8 cm lungime. Solitar şi diurn, populează pădurile umede, ascunzându-se în desișurile de la etajul inferior, unde se hrănește cu scoarță de copac, muguri, fructe şi flori – uneori şi iarbă. Atinge maturitatea sexuală la 6 luni.

Pudu puda

Areal: S-V Americii de Sud

Lungimea: 85 cm

Coada: 5 cm

Greutatea: Până la 15 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *