Cerbul-catâr

Cerbul-catâr este larg răspândit în numeroase habitate şi se hrănește cu sute de specii de plante. Principala culoare este cenușiu-brun iarna şi brun-ruginiu vara. În ciuda celuilalt nume al său, de cerb cu coada neagră, coada sa este neagră doar pe partea superioară; în rest, este albă.

Fața şi grumazul au, de asemenea, zone albe variabile, cu dungi negre pe bărbie şi frunte. Rutul are loc în lunile septembrie şi noiembrie; 1-2 pui sunt fătați de obicei în iunie.

Odocoileus hemionus

Areal: V Americii de Nord

Lungimea: 0,85 – 2,1 m

Coada: 10 – 35 cm

Greutatea: 55 – 210 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *