Ce legume şi fructe sunt sănătoase pentru câinele tău?

Fructele şi legumele trebuie sa vină ca o completare în dieta câinelui tău, incluzându-le cu moderație, așa că nu îţi îndopa câinele numai cu vegetale. Dacă îi dai prea multe fructe sau prea multe legume câinelui tău, se pot modifica nivelurile pH-ului în stomac, lucru care duce la afecțiuni gastro-intestinale.

Mere

Da, câinii pot mânca mere. Merele sunt o sursă excelentă de vitamine A și C, precum și fibre pentru câinele dvs. Sunt bogate în proteine ​​și grăsimi, făcându-le gustare perfectă pentru câinii. Asigurați-vă că îndepărtați mai întâi semințele și cotorul.

Sparanghel

Nu, câinii nu ar trebui să mănânce sparanghel. În timp ce sparanghelul nu este neapărat nesigur pentru câini, nu are nici un rost să le dați acestora.

Este prea greu să fie consumat brut și, până când îl gătiți ca să fie suficient de moale pentru a putea fi consumat de  câini, sparanghelul își pierde substanțele nutritive pe care le conține. Dacă doriți cu adevărat să vă hrăniți câinele cu o leguma, altceva mai benefic este probabil o variantă mai bună.

Avocado

Nu, câinii nu ar trebui să mănânce avocado. În timp ce avocado poate fi o gustare sănătoasă pentru proprietarii câinilor, nu ar trebui să li se dea câinilor deloc. Sâmburele, pielea și frunzele de avocado conțin persină, o toxină care provoacă adesea vărsături și diaree la câini.

Banane

Da, câinii pot mânca banane. În mod moderat, bananele sunt o recompensă cu calorii scăzute pentru câini. Sunt bogate în potasiu, vitamine, biotină, fibre și cupru. Ele au un nivel redus de colesterol și sodiu, dar datorită conținutului ridicat de zahăr, bananele ar trebui să fie administrate ca recompensă, nu ca parte a dietei obișnuite a câinelui.

Afine

Da, câinii pot mânca afine. Afinele sunt o hrană superioară bogată în antioxidanți, care împiedică deteriorarea celulelor la om și la câini. Sunt bogate în fibre și fito-chimicale. Învățarea câinelui tău pentru a prinde recompense în aer? Încercați afinele ca o alternativă la recompensele cumpărate din magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *