Cazuarul

Toți cazuarii populează pădurea tropicală deasă şi în consecință sunt rareori văzuți. Căzuarul sudic – cea mai mare din cele 3 specii de cazuar – este singura specie întâlnită atât în Australia, cât şi în Noua Guinee. În timpul sezonului de reproducere, masculii scot un sunet jos şi puternic pentru a atrage femelele, dar când nu se înmulțesc, adulţii sunt solitari. Hrana lor constă în principal din fructe căzute.

Casuarius casuarius

Areal: Noua Guinee, N-E Australiei

Înălțimea: 1,3 – 1,7 m

Greutatea: 17 – 70 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *