Castorul de munte

Acest rozător își sapă tunelurile şi locuința (bârlogul) sub copacii tăiați, astfel încât se răspândește în exploatări forestiere. Trăiește singur, iar deschiderile tunelurilor duc direct la hrană – scoarță de copac, rămurele, lăstari şi plante moi, pe care le aduce în adăpost ca să le mănânce sau să le depoziteze.

Este un bun cățărător şi distruge mulți copaci mici. Blana sa lungă este neagră până la maro-roșcată în partea superioară, maro-gălbuie dedesubt, cu o pată albă sub urechi.

Aplodontia rufa

Areal: Din S-V Canadei până în S-V SUA

Lungimea: 30 – 46 cm

Coada: 2 – 4 cm

Greutatea: 0,8 – 1,5 kg


Despre rozătoare de tipul veverițelor

Acest grup, definit prin dispunerea mușchilor maxilari, cuprinde o diversitate de rozătoare, precum castorii şi veverițele. Membrii familiei veverițelor au toți mustăți lungi, corp cilindric şi coada bine îmblănită.

Speciile altor familii variază anatomic în funcție de modul de trai. De exemplu, castorii sunt semiacvatici şi au labele din spate palmate. Rozătoarele de tipul veverițelor sunt răspândite în întreaga lume, într-o diversitate de habitate.