Castorul de munte

Acest rozător își sapă tunelurile şi locuința (bârlogul) sub copacii tăiați, astfel încât se răspândește în exploatări forestiere. Trăiește singur, iar deschiderile tunelurilor duc direct la hrană – scoarță de copac, rămurele, lăstari şi plante moi, pe care le aduce în adăpost ca să le mănânce sau să le depoziteze.

Este un bun cățărător şi distruge mulți copaci mici. Blana sa lungă este neagră până la maro-roșcată în partea superioară, maro-gălbuie dedesubt, cu o pată albă sub urechi.

Aplodontia rufa

Areal: Din S-V Canadei până în S-V SUA

Lungimea: 30 – 46 cm

Coada: 2 – 4 cm

Greutatea: 0,8 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *