Caracara cu creastă

Denumită şi caracara comună, această pasăre de pradă frapantă este maro-închis, cu capul, pieptul şi partea de sus a spatelui crem, marcate cu striații. Fața, fără penaj, este portocalie. Își petrece majoritatea timpului mergând pe pământ.

Este un hoitar oportunist, adeseori scurmând pământul In căutarea hranei sau urmărind alte păsări, inclusiv răpitoare sau hoitari, pentru a le fura prada. Mănâncă aproape orice, de la hoituri la ouă, pui de pasăre, broaşte vii sau moarte, vegetale putrede, pește mort sau pe moarte, viermi şi insecte.

Caracara plancus

Areal: S SUA, Caraibe, America de Sud

Lungimea: 49 – 59 cm

Greutatea: 0,85 – 1,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *