Caracalul

Numit şi râsul african, din cauza habitatul arid de arbuști, caracalul este roșiatic sau maroniu-roșcat, deşi – ca şi numeroase alte feline – se întâlnesc şi indivizi de culoare neagră (melanică). Este faimos pentru abilitatea de a sări 3 m pe verticală şi de a „lovi“ cu laba păsările care zboară. Hrana sa constă în principal din rozătoare, damani, iepuri de câmp, antilope mici, păsări de curte şi vite.

Felis caracal

Areal: Africa, V, C şi S Asiei

Lungimea: 60 – 91 cm

Coada: 23 – 31 cm

Greutatea: 6 – 19 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *