Capucinul plângător

Asemenea celorlalte specii de capucin, circa 5, capucinul plângător are o constituție robustă, membre relativ scurte şi coadă prehensilă. Nu are piele golașă pe partea inferioară a cozii, ca la multe alte maimuțe din Lumea Nouă.

Principala culoare este maro, mai deschisă pe brațe, şi chiar cenușie sau galbenă pe față. Hrana sa constă în principal din semințe, fructe şi mici vietăţi.

Capucinul plângător alcătuiește cete de 30 sau mai mulți membri, formate mai ales din femele şi pui, cu câțiva adulți, dar numai un singur mascul dominant se înmulțește. Mamele pot avea grijă de puii celorlalte. Membrii cetelor mențin contactul prin țipete „plângătoare”.

Cebus olivaceus

Areal: N-E Americii de Sud

Lungimea: 37 – 46 cm

Coada: 40 – 55 cm

Greutatea: 2,5 – 3,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *