Capucinul cafeniu

Capucinii sunt adesea considerați cele mai specializate maimuțe din Lumea Nouă, iar capucinul cafeniu folosește o diversitate de unelte, precum pietrele cu care sparge nucile tari. Se hrănește cu fructe, insecte şi vertebrate – broaște, șopârle şi chiar lilieci mici.

Cunoscut şi sub numele de capucin moțat, de la „ciufurile” de blană de deasupra fiecărei urechi, are cel mai vast areal dintre maimuțele din Lumea Nouă. Grupurile mixte de 8-14 membri sunt ceva obișnuit, indivizii nefiind maturi sexual până la 7 ani – mai târziu decât majoritatea maimuțelor de talie asemănătoare

Cebus apella

Areal: N, C şi E Americii de Sud

Lungimea: 33 – 42 cm

Coada: 41 – 49 cm

Greutatea: 3 – 4,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *