Capra-zăpezilor

Această capră cu păr lânos supraviețuiește între ghețuri, zăpezi, stânci şi ghețari. Copitele sale mari şi ascuțite au margini dure şi pernițe interioare moi, pentru a adera pe suprafețele alunecoase, iar blana sa exterioară albă-gălbuie şi puful de blană gros şi des conservă căldura corpului.

Coarnele ascuțite şi curbate spre spate au o lungime de 25 cm şi sunt mai groase la masculi, care pot fi cu 30 la sută mai mari decât femelele. Aceste capre se hrănesc cu iarbă, muşchi, licheni şi ramuri. Formează grupuri de până la 4 indivizi vara, care se unesc pentru a forma turme mai mari iarna.

Oreamnos americanus

Areal: V Canadei, N şi V SUA

Lungimea: 1,2 – 1,6 m

Coada: 10 – 20 cm

Greutatea: 46 – 140 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *