Capra sălbatică

Capra sălbatică sau bezoarul, probabil strămoșul caprelor domestice, paște iarbă, frunze şi ramuri în diverse habitate, de la zonele aride cu arbori pitici la pășunile alpine, până la 4 200 m. Femelele sunt roşii-cenuşii spre galbene-maronii; masculii adulți au barbă şi sunt gri-argintii cu pete întunecate. Ambele sexe au coarne. Masculii se luptă pentru a domina turma de „celibatari” şi femelele.

Capra aegagrus

Areal: V Asiei

Lungimea: 1,2 – 1,6 m

Coada: 15 – 20 cm

Greutatea: 25 – 95 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *