Capra himalayană

Denumită şi markhor, ocupă diferite habitate la 700-4 000 m, hrănindu-se cu tufe de iarbă vara şi cu frunze şi ramuri de arbuști pe versanții mai joși, iarna, când blana sa scurtă, roşiatică-cenuşie, devine mai lungă şi mai cenușie. Spectaculoasele coarne spiralate ating 1,6 m la masculi şi doar 25 cm la femele. Acestea reprezintă doar un motiv pentru care markhor este amenințat cu vânătoarea.

Capra falconeri

Areal: C şi S Asiei

Lungimea: 1,4 – 1,8 m

Coada: 8 – 14 cm

Greutatea: 32 – 110 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *