Cangurul-şobolan moscat

Nici şobolan, nici cangur, este un marsupial potoroid.

Habitatul său preferat este pădurea tropicală. Ziua caută, mai ales la sol, fructe căzute – smochine, nuci seminţe şi ciuperci. Îşi face rezerve de hrană în diverse locuri – lucru neobişnuit printre marsupiale – şi sare pe toate cele patru membre, apucându-se cu degetul mare, opozabil, de la membrele posterioare.

Ambele sexe emană un miros moscat, în special în timpul împerecherii.

Hypsiprymnodon moschatus

Areal: N-E Australiei

Lungimea: 16 – 28 cm

Coada: 12 – 17 cm

Greutatea: 375 – 675 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *