Cangurul pitic de stâncă

Asemănătoare cu wallabi cu coada stufoasă ca formă şi obiceiuri, această specie – numită şi nabarlek – are blană scurtă, mătăsoasă, maro-roșcată, cu o dungă întunecată pe umăr şi cu vârful cozii stufos.

Paște singur noaptea iarbă şi rogoz, dar principala sa hrană in sezonul uscat este nardoo (o ferigă tare). Ca să poată mânca această hrană dură, molarii acestui wallabi se deplasează încet în maxilar pe măsură ce se tocesc, şi apoi sunt înlocuiţi de un alt set – un proces de înlocuire repetată unic printre marsupiale.

Petrogale concinna

Areal: N Australiei

Lungimea: 29 – 35 cm

Coada: 22 – 31 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *