Cangurul de copac al lui Doria

Există în jur de 10 specii de cangur de copac, care trăiesc mai ales în Noua Guinee şi în nord-estul Australiei. Au picioare scurte, late, robuste şi gheare lungi, pentru căţăratul pe crengi, folosindu-și coada lungă ca să-şi mențină echilibrul. Spre deosebire de alţi canguri, cangurul de copac își poate mișca fiecare membru din spate independent.

Își petrece aproape tot timpul în copaci, mişcându-se relativ încet, dar cu mare precizie, deși poate merge şi sări repede la sol. Cangurul de copac al lui Doria este unul dintre cele mai mari, şi, asemenea majorității speciilor din genul său, este în general solitar şi nocturn, hrănindu-se cu diverse frunze, muguri, flori şi fructe.

Are urechi negre, un model spiralat ȋn blană la mijlocul spatelui, şi coadă maro-deschis sau crem. După o perioadă de gestație de aproximativ 30 de zile, singurul pui se prinde de mamelonul mamei din marsupiu şi suge până la maximum 10 luni. Ca şi alţi canguri de copac, cangurul lui Doria este dependent de habitatul pădurii şi este, prin urmare, ameninţat de exploatarea forestieră şi alte forme de defrişări, precum şi de vânătoare, pentru carnea sa.

Dendrolagus dorianus

Areal: Noua Guinee

Lungimea: 51 – 78 cm

Coada: 44 – 66 cm

Greutatea: 6,5 – 14,5 kg

Cangurul de copac al lui Doria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *