Cangurul cu faţa lată

Acest potoroo (cangur-şobolan) este un mâncător nocturn de ciuperci, activ şi solitar. Se deplasează în salturi rapide, ca un cangur, pe picioarele mari din spate, şi râcâie după hrană cu membrele anterioare mai scurte, dar puternice.

Hrana sa este alcătuită în proporţie de patru cincimi din 30 de specii de ciuperci. Mănâncă şi insecte şi plante verzi.

După o incubaţie de 38 de zile, unicul pui rămâne să sugă în marsupiu până la 5 luni şi apoi stă cu mama încă 2-3 luni.

Potorous longipes

Areal: S-E Australiei

Lungimea: 38 – 42 cm

Coada: 31 – 33 cm

Greutatea: 1,5 – 2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *