Cangurul cu coadă scurtă

Rar întâlnit pe continentul australian, supraviețuiește pe două insule de lângă coasta de sud-vest, mai ales datorită faptului că animalele de pradă introduse, precum vulpile, sunt absente.

Acest mic wallabi frecventează pădurile dese, zonele împădurite deschise, tufișurile joase şi marginile mlaștinilor sau malurile râurilor. După ce se odihnește ziua în vegetația deasă, se hrănește noaptea cu frunze, ierburi şi fructe. Mici grupuri familiale se asociază ȋn grupuri mai mari, menținând un teritoriu de grup. Gestația durează 27 de zile; singurul pui părăsește marsupiul după 6 luni.

Acest marsupial are corp dolofan, urechi scurte şi rotunjite şi coadă netedă. Blana deasă e maronie, pătată cu roșu pe față şi pe gât.

Cangurii cu coadă scurtă circulă liber în refugiul lor, Insula Rottnest, şi sunt o atracție turistică populară. Vizitatorii hrănesc acești canguri pitici plini de farmec, dar alimentele moderne dăunează sistemului lor digestiv sensibil.

Setonix brachyurus

Areal: S-V Australiei (Insulele Rottnest şi Bald)

Lungimea: 40 – 54 cm

Coada: 25 – 35 cm

Greutatea: 2,5 – 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *