Cangurul cenuşiu apusean

Unul dintre cei mai numeroşi şi mai mari canguri, cangurul cenușiu apusean are blana deasă, aspră, care variază de la maro-cenușiu pal la maroniu-ciocolatiu, cu pieptul şi burta mai deschise la culoare.

Face salturi lungi, ca un iepure, atunci când se mișcă încet, folosindu-și toate cele patru membre, cu coada ca o proptea, dar sare pe picioarele din spate la viteză mare. Masculii sunt până la de două ori mai mari decât femelele şi pot străbate 10 m dintr-un salt. Această specie paşte mai ales noaptea, în principal ierburi, dar mănâncă şi frunze de arbuști şi copaci scunzi.

Trăiește în grupuri stabile de până la 15 membri. Masculul dominant este de obicei singurul care se împerechează. Perioada de incubație este de 30-31 de zile. Puiul rămâne prins de mamelon ȋn marsupiu timp de 130-150 de zile. În jurul vârstei de 250 de zile începe să părăsească marsupiul pe perioade scurte, dar se întoarce repede dacă apare vreun pericol.

Masculii de cangur se bat pentru femele ȋn timpul sezonului de împerechere şi pentru hrană sau pentru locurile de odihnă dacă acestea sunt limitate. Adversarii se prind cu braţele şi încearcă să se răstoarne unul pe celălalt Pot, de asemenea, să se sprijine pe cozi şi să lovească cu picioarele din spate. În majoritatea înfruntărilor rănile grave sunt rare.

Macropus fuliginosus

Areal: S Australiei

Lungimea: 0,9 – 1,4 m

Coada: 75 – 100 cm

Greutatea: 15 – 54 kg

Grup de canguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *